Tanulmány

Digital Value 2019

A digitális átalakulás erőteljes változásokhoz vezet, sok üzleti területen alakul ki diszrupció. Egybehangzóan így vélekednek a német nyelvterületen dolgozó vállalati döntéshozók. Vajon hogyan tudnak a vállalatok megbirkózni a változásokkal és végül profitálni belőlük? Mit értek el eddig? Milyen várakozásaik vannak a jövőre nézve?

A Horváth & Partners a fenti kérdésekre igyekezett választ kapni a digitális átalakulásról szóló felmérésével. A „Digital Value 2019”, amelyben 300 vállalati döntéshozót kérdeztek meg Németországban, Ausztriában és Svájcban, keresztmetszetet ad a vállalatok állapotáról.

A digitalizáció eredménye már sok területen érzékelhető – támasztja alá a felmérés. A legnagyobb sikereket a folyamatok felgyorsulásában valamint a termékek és szolgáltatások minőségének javulásában könyvelhették el a vállalatok az elmúlt tizenkét hónapban. Mindazonáltal a tanulmányunk is kimutatja, amit mindennapi tanácsadói munkánkban tapasztalunk: mindössze a vállalatok egyharmada alakított ki átfogó koncepciót a digitalizációra. Ennek elkészítése a legfontosabb feladat, amellyel a vállalatoknak most foglalkozniuk kell. Az egyedi digitalizációs projektektől fokozatosan el kell jutniuk a teljes körű transzformációig. A menetrendként szolgáló átfogó stratégia az alapfeltétele annak, hogy a digitális átalakítást lépésről lépésre előre lehessen vinni.

Átlagosan a befektetéseik több mint egyharmadát a digitális projektekre fordítják a vállalatok – ebben még a konjunktúra visszaesése sem gátolja meg őket. A cégvezetők lehetőség szerint meg akarják menteni a digitális projekteket a takarékossági csomagoktól. A döntéshozók ugyanis felismerték, hogy a túlélési stratégiájuknak digitálisnak kell lennie. Ez az egyetlen esélyük nem csak arra, hogy a gazdasági lassulással ne szalasszák el a felzárkózást, hanem arra is, hogy biztosítsák saját jövőbeli sikereiket.

A videó egy új böngésző ablakban nyílik meg. Ha szeretné megnézni, kérjük, fogadja el a sütibeállításokat.

Tovább a tanulmányhoz